Vrijdag 23 februari 2018: Feestelijke opening ‘Four freedoms’ – Bloembakken

Op vrijdag 23 februari komen de 4 “Four Freedoms”-bloembakken naar de Maasstraat.

Sinds 2016 heeft de BIZ (Ondernemersvereniging) Maasstraat de intentie sociale initiatieven te ontplooien naast de gebruikelijke promotionele activiteiten, belangenbehartiging etc. Wij zijn gestart met een samenwerking tussen de Biz en GGZ-in-Geest, om zodoende mogelijkheden te creëren voor vrijwilligerswerk bij de ondernemers. Iets daarna is de Biz op zoek gegaan naar mogelijkheden om de sociale cohesie verder te verbeteren met werkzoekenden en studenten rondom de “Four Freedoms”-bloembakken.

Maasstraatondernemer Mihaly Schroth van Tornado heeft dit vol enthousiasme opgepakt. De bakken, die voorzien zijn van een plaquette met een tekst uit de “Four Freedoms”-speech van Roosevelt, worden aanstaande vrijdag feestelijk geopend.

Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking met Stadsdeel Zuid en andere lokale initiatieven. Zo worden de houten bloembakken gemaakt door Zuidwerkt, een leerwerk traject om werkzoekende Amsterdammers aan een baan te helpen, worden de bakken gevuld door lokale bloemisten uit de straat, en zijn de plaquettes ontworpen door een studente van het nabijgelegen MediaCollege. Het benodigde CNC freeswerk is gedaan door Pascal Gebert die de straatnamen in een unieke ArtDeco-stijl in de bloembakken heeft gefreesd.

Al met al zijn deze bloembakken een voorbeeld van een prachtige pilot en een daadkrachtige samenwerking tussen lokale partijen.

Ben jij er bij?
Wanneer? 23 februari van 15.00u tot 16.00u
Waar? Wijnhuis Zuid – Hoek Maasstraat/Rooseveltlaan

 

maasstraat bloembakken

Share